KRÁLIČÍ
Maso z králíka (hruď, hlava, přední běhy)1,5 l vody, 1 PL másla 1 PL oleje, 1 cibule, 1 mrkev, 1/4 celeru, 1 pór, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření,:2 bobkové listy, snítka libečku, sůl, pepř
Na másle a oleji orestuji nastrouhanou kořenovou zeleninu s najemno nakrájenou cibulí. Připravím si vývar z králíka. Do studené vody vložím králičí maso, koření, bylinky, přidám orestovanou zeleninu a vařím 60 minut.
V malém hrnci přivedu k varu osolenou vodu ve které zavařím vlasové nudle. Zcedím a vložím do uvařené polévky. Polévku dochutím solí a pepřem.
~~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~~
Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g :
Energetická hodnota 376 kJ Bílkoviny 9 g Sacharidy 2 g Tuky 4 g
zdroj : kalorické tabulky