Jdi na obsah Jdi na menu
 


PŘEDSTAVUJI SE

 

VÍTEJTE.

 

MÝM CÍLEM JE PSÁT BLOG NEJEN PRO MÉ POTĚŠENÍ, ALE I JAKO INSPIRACI PRO ŽIVOT SE

 "SLADKOU KAMARÁDKOU". 

 

20210222_111055-collage.jpg

KDO JSEM ? 

 

OBYČEJNÁ ŽENSKÁ CO NEMÁ RÁDA NUDU S VELKOU CHUTÍ DO ŽIVOTA. JMENUJI SE HELENA SHEJBALOVÁ-RYŠAVÁ, PROSTĚ HELA.RY. ŽIVOT MĚ NAUČIL VÁŽIT SI KAŽDÉHO NOVÉHO DNE. 

 

MEZI MÉ OBLÍBENÉ ČINNOSTI PATŘÍ VAŘENÍ A PEČENÍ Z DOSTUPNÝCH SUROVIN

 MÁM RÁDA OBYČEJNÉ VAŘENÍ.

KDOSI ŘEKL ŽE ZKUSIT SE MÁ VŠE. V ZÁŘÍ ROKU 2020 ODCHÁZÍM DO DŮCHODU.

 

POHRÁVÁM SI S MYŠLENKOU ZKUSIT (po vzoru mnohem mladších) PSÁT BLOG. 

A ROČ NE, VŽDYŤ ZKUSIT SE MÁ VŠE. 

 

HODNĚ VYUŽÍVÁM DARY ZE ZAHRADY. O zahradě se dočtete na www.hela-ry.estranky.cz 

 

Vše zde napsané patří mezi mé oblíbené a vyzkoušené. 

- na záhonech pěstuji bylinky které se za péči odvděčí svou chutí a vůní. 

- místo bujónu používám vývary a spoustu bylinek, čerstvé i sušené. Pokud chvátám, přiznávám, občas bujón použiji.

- zelenina je nejlepší čerstvě utržená. V pěstování nejsem plně soběstačná, občas se musím poohlédnout na trhu či v obchodě. Ale to nevadí. Pokud není housenka či slimák rychlejší, postupně sklízím ředkvičky, jarní cibulku, mrkev, hrášek, okurky, různé druhy salátů, celer bulvu i naťový, kadeřávek, kedlubny, kapustovou růžičku, rajčata, cibuli, česnek, brambory, topinambury, no je toho hodně. 

- možná se někdo pozastaví nad mojí úpravou jídel.V 46 letech mě dostihla cukrovka a tak slovo jíška v receptech téměř nenajdete. Namísto toho používám škrob či hladkou mouku. 

- cukr, tady hřeším, přiznávám. Bez něho sladké (slyšíte to - sladké) pečení není. Na omluvu snad jen to, že cukru dávám méně a do omáček šoupnu Sacharin. 

 

Doufám, že se vám zde bude líbit.

 

 

SRDEČNĚ VÁS VÍTÁM

 

 

 

Kontakt : Shej@seznam.cz

 

~~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~~

 

Příspěvky

Rok 2021

21. 2. 2021

Co se dělo - děje - bude dít.

 
Celý příspěvek | Rubrika: PŘEDSTAVUJI SE | Komentářů: 0