Jdi na obsah Jdi na menu
 


HOUBOVÁ OMÁČKA SE SMETANOU

25. 1. 2021

 

Zhruba 2 hrsti krájených čerstvích hub, 0,5 l hovězího vývaru, 1 cibule

1 zakysanou smetanu nebo tu na vaření (zakysaná je lepší), 2 PL másla, 1 PL hladké mouky nebo škrobu, 2 bobkové listy, 2 snítky saturejky, sůl, pepř, na docucení cukr, citronová šťáva

 

Cibuli nakrájím najemno, osmahnu dozlatova na másle. Houby očistím, nakrájím na kousky, přidám k osmažené cibulce a zaliji vývarem. Vložím koření, osolím a vařím půl hodiny. V trošce studené vody rozmíchám mouku nebo škrob a za stálého míchání přiliji do vařící omáčky. Povařím 10 minut. Přidám zakysanou smetanou, prohřeji a již nevařím. Hotovou omáčku dochutím cukrem, solí a citronovou šťávou.

 

Příloha : houskový knedlík, brambory, noky, těstoviny

 

~~~~~~~~~~Hela.ry~~~~~~~~~~ 

Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g : 

houbová omáčka se smetanou

Energetická hodnota 758 kJ Bílkoviny 5 g Sacharidy 10 g Tuky 10 g Vláknina 0,5 g

zdroj : kalorické tabulky 

 

houbová omáčka se zakysanou smetanou

Energetická hodnota 360 kJ Bílkoviny 3 g Sacharidy 6 g Tuky 5 g Vláknina 0,5 g

zdroj : kalorické tabulky 

 

houbová omáčka z hlívy

Energetická hodnota 398 kJ Bílkoviny 4 g Sacharidy 7 g Tuky 6 g Vláknina 0,5 g

zdroj : kalorické tabulky 

 

 

.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář