Jdi na obsah Jdi na menu
 


KYNUTÉ OVOCNÉ KNEDLÍKY

19. 11. 2021

 

Kynuté knedlíky s borůvkovou omáčkou, sypané strouhaným tvarohem, cukrem a přelité máslem   

 

ovoce podle libosti

550 g polohrubé mouky. img_20210813_115744.jpg

21 g droždí

1 ČL cukru krupice

1 vejce

150 ml vlažného mléka

100 ml vlažné vody, 

2 PL moučkového cukru

4 PL oleje

sůl

 

rozpuštěné máslo, moučkový cukr , tvrdý tvaroh.

 

V mléce rozpustím cukr a rozdrobím kvasnice. Ponechám přikryté utěrkou 15 minut na teplém místě aby vznikl kvásek.

Po vzejití kvásku, přidám ho k mouce, vejci, vodě, moučkovému cukru, oleji, špetce soli a vypracuji hladké těsto hladké. 

Nechám kynout na teplém místě asi 45 minut.

Z těsta vyválím asi 5 mm silný plát a rádýlkem vytvořím čtverce o délce strany 5 až 6 cm. 

Na každý čtverec dám kousek ovoce, spojím rohy těsta a v dlaních vyválím do kulata.

 

Knedlíky vařím v osolené vroucí vodě asi 7 minut za občasného otočení.

Vyndané knedlíky propíchnu vydličkou, aby z nich unikla pára a nesrazily se.

 

Podávám posypané strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslem. 

.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář