Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŽEMLOVKA

5. 1. 2021

Jak zužitkovat staré rohlíky, veky nebo toasty ? Stačí je proměnit v báječně lahodnou a křupavou žemlovku.

 

20210105_121439-collage.jpg1 balení veky nebo máslový toast, jablka podle potřeby, 2 tvarohy ve vaničce, máslo, cukr krupice, vanilkový cukr, skořice, rozinky, 2 vejce, mléko

Pekáč vymaži máslem. V misce s mlékem rozšlehám vajíčka spolu s vanilkovým cukrem. Plátky veky v mléce zlehka namočím, vložím vedle sebe do pekáče. Na hrubém struhadle nastrouhám jablka která posypu skořicí, cukrem a rozinkami. Smíchám tvaroh s cukrem dle chuti a dám na jablka do pekáče.

Navrch opět poskládám namočenou veku. Na povrch žemlovky dám plátky másla.

 

Peču na 160°C, 45-60 minut. 

Ženlovku pro ostatní posypu moučkovým cukrem, ale není nutné.

 

~~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~~  

ŽEMLOVKA S JABLKY A TVAROHEM

Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g : 

Energetická hodnota 947 kJ Bílkoviny 8 g Sacharidy 32 g Tuky 7 g Vláknina 2 g

......

ŽEMLOVKA S JABLKY A HROZINKAMI

Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g : 

Energetická hodnota 670 kJ Bílkoviny 2 g Sacharidy 41 g Tuky 14 g

.....

ŽEMLOVKA S JABLKY A TVAROHEM, BEZ CUKRU

Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g : 

Energetická hodnota 650 kJ Bílkoviny 8 g Sacharidy 22 g Tuky 3 g

zdroj : kalorické tabulky 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář