ŽEMLOVKA
Jak zužitkovat staré rohlíky, veky nebo toasty ? Stačí je proměnit v báječně lahodnou a křupavou žemlovku.
1 balení veky nebo máslový toast, jablka podle potřeby, 2 tvarohy ve vaničce, máslo, cukr krupice, vanilkový cukr, skořice, rozinky, 2 vejce, mléko
Pekáč vymaži máslem. V misce s mlékem rozšlehám vajíčka spolu s vanilkovým cukrem. Plátky veky v mléce zlehka namočím, vložím vedle sebe do pekáče. Na hrubém struhadle nastrouhám jablka která posypu skořicí, cukrem a rozinkami. Smíchám tvaroh s cukrem dle chuti a dám na jablka do pekáče.
Navrch opět poskládám namočenou veku. Na povrch žemlovky dám plátky másla.
Peču na 160°C, 45-60 minut.
Ženlovku pro ostatní posypu moučkovým cukrem, ale není nutné.
~~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~~
ŽEMLOVKA S JABLKY A TVAROHEM
Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g :
Energetická hodnota 947 kJ Bílkoviny 8 g Sacharidy 32 g Tuky 7 g Vláknina 2 g
......
ŽEMLOVKA S JABLKY A HROZINKAMI
Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g :
Energetická hodnota 670 kJ Bílkoviny 2 g Sacharidy 41 g Tuky 14 g
.....
ŽEMLOVKA S JABLKY A TVAROHEM, BEZ CUKRU
Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g :
Energetická hodnota 650 kJ Bílkoviny 8 g Sacharidy 22 g Tuky 3 g
zdroj : kalorické tabulky