HUBNÍK - pozdrav z lesa
houby ( 2-3 hrsti čerstvých hub)
6 starších rohlíků
3 vejce
1 větší cibuli,
300 ml mléka,
1 vrchovatou PL krupici
máslo a strouhanku na vymazání a vysypání pekáče,
sůl, pepř, drcený kmín a majoránku
Kdo musí masíčko přidá 200 g uzeného masa nebo anglickou slaninu.
Pokrájené houby poduste společně s nadrobno nakrájenou cibulí, trochou soli a kmínu na sádle doměkka a nechte vychladnout.
Rohlíky nakrájejte na menší kostičky a namočte ve větší míse do mléka. Až vytvoří kaši, přidejte rozšlehané žloutky, vychladlé podušené houby, krupici, trochu soli a pepře.
Dochutit majoránkou, případně na kostičky nakrájené uzené maso. Vše důkladně promíchejte. Vyšlehejte z bílků tuhý sníh a opatrně vmíchejte do směsi.
Směs rozprostřete do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 190 °C dozlatova zhruba 35 – 45 minut. Záleží na typu trouby.
.