Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŘÍZKY Z HUB

21. 4. 2021

20210421_134848-collage.jpgimg_20210421_133652.jpg

Foto : jen tak, hlíva ústřičná v těstíčku. Splnila jsem si přání, vypěstovat vlastní houby.

 

Suroviny: kloboučky hlívy, žampionů nebo na silnější plátky pokrájené tvrdé houby z lesa, vejce, mouka a strouhanka na obalení, sůl a pepř, olej na smažení

Na řízky z hub využívám jen kloboučky které pečlivě zbavím nečistot a otřu papírovou utěrkou. 

Vejce rozšlehám, osolím, opepřím. Houby obalím v klasickém trojobalu ze všech stran. Smažím dozlatova v rozpáleném oleji.

Nebo vynechám strouhanku, přiliji trochu mléka a vydličkou vyšlehám těstíčko. Do těstíčka vhodím postupně houby, smažím. 

 

Příloha : vařené brambory, bramborová kaše, nebo jen tak.

 

.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář