Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZAPEČENÉ ŽAMPIONY S BRAMBORY

14. 1. 2021

 

800 g brambor vařených ve slupce, 1 velká červená cibule cca 200 g, 200 g žampiónů či čerstvých hub z lesa či, 3 vajíčka, plátek 20210114_114607-collage.jpgmásla, cca 50 g + 2PL oleje, 1 kelímek smetany na vaření, 130 g nastrouaného sýru / Eidam 30%, 1-2 bobkové listy, olej na vymazání, sůl, pepř

Dám vařit brambory ve slupce. Nezapomenout osolit a dát 1-2 bobkové listy. Než se uvaří, oloupanou cibuli pokrájím na měsíčky, očištěné houby nakrájím na větší kousky a společně orestuji na oleji. 

V míse rozšlehám vajíčka se smetanou, přidám nastrouhaný sýr, vychladlou směs hub s cibulí a promíchám.

Uvařené brambory oloupu, překrájím na kousky, dám do olejem vymazané zapékací mísy a zaliji směsí.

Peču v předehřáté troubě na 180°C zhruba 30 minut. 

 

Poznámka : místo smetany na vaření lze použít smetanu ke šlehání či zakysanou. Potom ale pozor na TUKY.

 

Porce přibližně 33 Sacharidů. ( Zapékací miska 470 ml cca 370 g)  

GLIKÉMIE : 2 hod po obědě 6,4 mmol ( použitá smetana 33%). ***

Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g : Energetická hodnota 416 kJ Bílkoviny 8 g Sacharidy 9 g Tuky 3 g Vláknina 2 g

zdroj : kalorické tabulky 

 

 

........

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Děkuji

(Lipka, 25. 1. 2021 22:25)

Děkuji za inspiraci a hlavně za uváděné hodnoty. Moc mi to pomáhá. Jsem také dia. Lída

Re: Děkuji

(Hela.ry, 26. 1. 2021 15:41)

Každý se pořád učí.