JÁTRA
KRŮTÍ JÁTRA A BRAMBORY S BYLINKAMI, v HF ( 1 porce)
2 střední brambory (oloupat, nakrájet na plátky či hranolky), 1/2 ČL sušenélo libečku, 1/2 ČL mletého kmínu, špetka soli, 1/1 ČL oleje.
Pokrájené brambory nechám namočené alespoň 15 min ve studené vodě ( pustí škrob). Sliji, osuším. V misce smíchám brambory s ostatními přísady. Bylinky měním podle chuti. Nic proti ničemu.
Používám horkovzdušnou fritézu na 180°C/ 10 min a 200°C/ 8-10 min.. Občas protřepu.
....
130 g krůtích játer , 1/2 PL hladké mouky na zasypání, NESOLIT.
Horkovzdušná fritéza 160°C/ 2x 5 minut.
..................
Glikémie 2 hod po jídle : 7,5 / 11.10. 2023
.