Jdi na obsah Jdi na menu
 


KRÁLÍK NA VÍNĚ A KOŘENOVÉ ZELENINĚ

30. 12. 2020

4 králičí stehna, 20 g špeku , 600 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),1 větší cibule 3-4 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 2 PL dijonské hořčice, 4 PL šípkové marmelády
2 snítky tymiánu, 1 citron , 0,5 l vývaru, 0,7 l červeného vína, sůl, pepř, 
divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)

Stehna prošpikuji proužky špeku, osolím, opepřím a potřu olejem. Kořenovou zeleninu, cibuli a česnek najemno pokrájím. Z citronu nastrouhám kůru, rozkrájím ho na kolečka, bez pecek.
V pekáči na oleji opeču kořenovou zeleninu. Když začne hnědnout přidám cibuli, divoké koření a máslo, hořčici, česnek, džem, citronovou kůru i kousky citronu, promíchám. Podliji vývarem a vínem. Toto směs dám na maso a po vychladnutí uložím přes noc do lednice.  
Druhý den dusím troubě vyhřáté na 170 °C , peču doměkka.