KRŮTÍ KOUSKY NA RAJČATECH
150 g masa se šťávou (3/4 hrnku) + bramborová kaše 4 PL
Glikémie 2 hod po jídle : 6,6.
500 g vykoštěné krůtí stehno,1 velká cibule nakrájená nadrobno, 2 PL másla, 1 PL oleje, 2 větší rajčata nakrájená na čtvrtky, saturejka, hladká mouka, sůl, pepř
Maso nakrájím na kousky, nudličky, osolím, opepřím a posypu trošku sušené saturejky. Nechám na kuchyňské lince odpočinout 20 minut.
Na másle a oleji opeču cibuli lehce do hněda. To pro tmavší barvu budoucí šťávy.
Maso popráším moukou a na cibulce opeču ze všech stran. Přidám rajčata, dochutím solí, podliji vroucí vodou a dusím doměkka za občasného podlití.
Hotové maso podávám přelité šťávou, ve které ponechám cibuli i rajčara. Necedím.
Příloha : brambory na různé způsoby, rýže
.