Jdi na obsah Jdi na menu
 


KUŘE ALÁ KACHNA

4. 11. 2023

Moje horkovzdušná fritéza má v průměru 16 cm.  Následující recept je k tomuto přizpůsoben.

 

KUŘE ALÁ KACHNA v HF ( 1 porce) 

Podle velikosti HF : kuřecí stehno i s kůží, kysané zelí, cibule, trochu sádla, kmín, sůl, mletý pepř 

20231104_113151-collage.jpgKuřecí stehno osolím a opepřím. Pár minut osmahnu na sádle, dám stranou.

Cibuli nakrájím na plátky a ve výpeku jí s kmínem orestuji do zlatova.

Zelí zcedím, dám na spodek vložky (z teflonu, pečícího papíru, alobalu). 

Osmahnutou cibulku dám na zelí.

Kuřecí stehna, v mém případě 1 kuřecí čtvrtku rozpůlím a položím na zelí s cibulí.

V HF na 180°C 40 - 50 minut, do měkka. Občas otočím.

Příloha brambory, bramborový knedlík, houskový knedlík, noky

 

Glikémie 2 hod po jídle : 7,0 

 

~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~