KUŘE ALÁ KACHNA
Moje horkovzdušná fritéza má v průměru 16 cm. Následující recept je k tomuto přizpůsoben.
KUŘE ALÁ KACHNA v HF ( 1 porce)
Podle velikosti HF : kuřecí stehno i s kůží, kysané zelí, cibule, trochu sádla, kmín, sůl, mletý pepř
Kuřecí stehno osolím a opepřím. Pár minut osmahnu na sádle, dám stranou.
Cibuli nakrájím na plátky a ve výpeku jí s kmínem orestuji do zlatova.
Zelí zcedím, dám na spodek vložky (z teflonu, pečícího papíru, alobalu).
Osmahnutou cibulku dám na zelí.
Kuřecí stehna, v mém případě 1 kuřecí čtvrtku rozpůlím a položím na zelí s cibulí.
V HF na 180°C 40 - 50 minut, do měkka. Občas otočím.
Příloha brambory, bramborový knedlík, houskový knedlík, noky
Glikémie 2 hod po jídle : 7,0
~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~