Jdi na obsah Jdi na menu
 


KUŘE NA PAPRICE

6. 2. 2021

img_20210206_120059.jpg img_20210307_074444.jpg

. . foto : kuře na paprice, glikémie 5,7.

 

stehna a prsa z kuřete, 1 smetana 12%, vývar, 2 PL olej, máslo, 1 nadrobno nakrájenou cibuli, 1 červená paprika, 1 PL sladké papriky, trochu pálivé papriky, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 8 kuliček pepře, škrob nebo hladkou mouku, sůl, pepř

img_20211020_072124.jpg

Omyté porce kuřete osolím a opepřím. Restuji je zvolna rovnoměrně po každé straně na rozpáleném oleji, dozlatova. Osmahlé je vyndám stranou.

Cibuli a papriu nakrájím na kostičky. Do kastrolu s výpekem přidám nejprve nakrájenou cibuli, po chvíli papriku a restuji dozlatova. Vše zapráším sladkou a pálivou paprikou, chvilku opražím a přiliji vývar nebo vodu. Přidám koření. Maso přesunu zpět do hrnce a dusím doměkka přibližně 40 minut. 

Pokud je maso měkké vyndám ho stranou a udržuji v teple. K omáčce přidám smetanu s oříškem másla a vše rozmixuji tyčovým mixérem.

Pokud je potřeba, omáčku zahustím rozmíchaným škrobem v trošce studené vody, povařím 5 minut a dochutím.

 

Příloha : houskový knedlík, těstoviny, noky 

Poznámka : prsa i stehna vařím s kostí a nebojím se ani kůže.

.........

kuře na paprice 

Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g  

Energetická hodnota 574 kJ Bílkoviny 4 g Sacharidy 10 g Tuky 9 g Vláknina 0,5 g

zdroj : kalorické tabulky

 

.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář