Jdi na obsah Jdi na menu
 


KUŘECÍ SOTÉ SE ZELENINOU A ŽAMPIONY

10. 2. 2021

: 4 PL rýže + 150 g kuřecího soté      Glikémie 6,8 ***

 

2 kuřecí prsa, 300 g žampionů, 2 PL oleje, 1 cibule, 1 cuketa, 2 střední mrkve, 1 ČL tymiánu, 1 ČL oregána, chilli, oříšek másla, sůl, pepř

 

Maso nakrájím na proužky, osolím, opepřím a podle chuti přidám chilli. Promnu a nechám odležet.

Mezitím připravím ostatní suroviny. Žampiony nakráím na čtvrtky. Mrkev jemně nastrouhám, cuketu jen omyji, neloupu, pomocí lžičky vydlabu semena a nahrubo nastrouhám.

Cibuli drobně nakrájím. Na oleji ji orestuji do sklovita. K cibuli přidám kuřecí maso a nechám jej zatáhnout. Přidám žampiony, nastrouhanou zeleninu, koření, osolím a opepřím. 

Přiklopím pokličkou, stáhnu teplotu, nepodlévám. Houby a zelenina si pustí dostatek tekutin.

Dusím cca 40 minut. Odstavím a vmíchám oříšek másla. 

Je možné přidat smetanu, ale proč zvyšovat tučnost pokrmu. 

 

Příloha : těstoviny, rýže, brambory, kukus, ....

 

~~~~~~

Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g : 

Energetická hodnota 428 kJ Bílkoviny 6 g Sacharidy 15 g Tuky 2 g Vláknina 3 g

zdroj : kalorické tabulky 

Příloha : těstoviny, rýže, brambory, kukus, ....

 

.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář