NA HOUBÁCH
NA HOUBÁCH Kuřecí, králičí.
hřbet, stehna
2 menší cibule, 1 PL másla + 1 PL oleje
houby čerstvé, mražené či sušené (namočit předem)
libeček, čerstvý nebo sušený, kmín, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření
1 PL plnotučné hořčice
2 ČL škrobu na zahuštění, sůl, pepř
Porce kuřere nebo králíka omyji a osuším.
Očištěné houby pokrájím, cibuli nakrájím nadrobno.
Maso osolím, opepřím a orestuji na másle s olejem. Ve výpeku nechám zesklovatět cibuly.
Na orestovanou cibuli vložím jednotlivé porce, přidám houby a vše okořením.
Podliji vodou, popřípadě vývarem ( záleží co v kuchyni zrovinka najdu), přidám pro chuť plnotučnou hořčici. Občas promíchám.
Zhruba po hodině jednotlivé porce vyndám. Pokud je potřeba, omáčku zahustím rozmíchaným škrobem v trošce studené vody, povařím 5 minut a dochutím.
Glikémie 2 hod po jídle : 7,4 / 16.10.23.
s kynutým knedlíkem bez pečiva, 2 plátky
...
Glikémie 2 hod po jídle : 10,8 /11.9.24.
Porce 1 kuřecí stehno, 1 naběračka omáčky, 2 menší houskové knedlíky.
...
Glikémie 2 hod po jídle : 8,0/ 12.9.24.
Porce 1 kuřecí stehno, 1 naběračka omáčky, do 150 g vařené brambory.
Foto : králík na žampionech se smetanou
~~~~~~~~~~~~Hela.ry~~~~~~~~~~