Jdi na obsah Jdi na menu
 


NA HOUBÁCH

16. 10. 2023

NA HOUBÁCH          Kuřecí, králičí. 

 

20231016_174542-collage.jpghřbet, stehna 

2 menší cibule, 1 PL másla + 1 PL oleje

houby čerstvé, mražené či sušené (namočit předem)

libeček, čerstvý nebo sušený, kmín, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření 

1 PL plnotučné hořčice 

2 ČL škrobu na zahuštění, sůl, pepř 

 

 

 

Porce kuřere nebo králíka omyji a osuším. 

Očištěné houby pokrájím, cibuli nakrájím nadrobno. 

Maso osolím, opepřím a orestuji na másle s olejem. Ve výpeku nechám zesklovatět cibuly.

Na orestovanou cibuli vložím jednotlivé porce, přidám houby a vše okořením. 

Podliji vodou, popřípadě vývarem ( záleží co v kuchyni zrovinka najdu), přidám pro chuť plnotučnou hořčici. Občas promíchám. 

Zhruba po hodině jednotlivé porce vyndám. Pokud je potřeba, omáčku zahustím rozmíchaným škrobem v trošce studené vody, povařím 5 minut a dochutím.

 

Glikémie 2 hod po jídle : 7,4. s kynutým knedlíkem bez pečiva, 2 plátky 

img_20231215_120038.jpg 

Foto : králík na žampionech se smetanou 

~~~~~~~~~~~~Hela.ry~~~~~~~~~~