Jdi na obsah Jdi na menu
 


TRHANÉ MASO (kuřecí, krůtí, králičí) V PAPRIKO-RAJSKÉ OMÁČCE

9. 2. 2024

2 porce

 

150 - 200 g masa img_20240209_110908.jpg

2 PL tuku

1 cibule

0,5 malé sklenice čalamády, paprika + rajčata, nebo čerstvá

1 PL rajského protlaku

vývar masový nebo zeleninový

2 Sachariny

 

Na drobno nakrájenou cibuli osmahnu na rozpáleném oleji dozlatova.

Přidám maso, které jsem před tepelnou úpravou trochu posypala solí.

Osmahnu, přidám čalamádo či pokrájené papriky a rajčata, zaliji vývarem.

Přiklopím a dusím do změknutí. Zhruba 60 minut.

Maso vyndám na talíř, zeleninu rozmixuji tyčovým mixérem. To plně postačí k zahuštění.

Omáčka má sladkonakyslou chuť.

 

Porce 50 g vař.masa + 150 g těstovin.

Glikémie 2 hod po jídle  8,1

 

.