TRHANÉ MASO (kuřecí, krůtí, králičí) V PAPRIKO-RAJSKÉ OMÁČCE
2 porce
150 - 200 g masa
2 PL tuku
1 cibule
0,5 malé sklenice čalamády, paprika + rajčata, nebo čerstvá
1 PL rajského protlaku
vývar masový nebo zeleninový
2 Sachariny
Na drobno nakrájenou cibuli osmahnu na rozpáleném oleji dozlatova.
Přidám maso, které jsem před tepelnou úpravou trochu posypala solí.
Osmahnu, přidám čalamádo či pokrájené papriky a rajčata, zaliji vývarem.
Přiklopím a dusím do změknutí. Zhruba 60 minut.
Maso vyndám na talíř, zeleninu rozmixuji tyčovým mixérem. To plně postačí k zahuštění.
Omáčka má sladkonakyslou chuť.
Porce 50 g vař.masa + 150 g těstovin.
Glikémie 2 hod po jídle 8,1
.