Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZAPEČENÉ KUŘE V HOUSKOVÉ NÁDIVCE

16. 1. 2023

1 kostra z kuřete, 2 kuřecí čtvrtky img_20230116_114724.jpg

1 mrkev, 1/4 celeru , 1 cibule

pepř + sůl 

 

Kuřecí kostru a čtvrtky osolím, vložím do vařící vody a postupně sbírám pěnu.

Vařím cca 40 minut. Vzniklý vývar ponechám na polévku.

Po vyjmutí maso oberu, nekrájím. 

 

Na nádivku : 5 rohíků z předešlého dne, 3 vejce, 500 ml mléka, 50 g angické slaniny nakrájené na kostičky, čerstvá či mražená pažitka, 2 cibule, sůl, pepř, plátky màsla na dohotovení. 

 

Kostičky anglické slaniny osmahnu s cibulkou do zlatava a nechám vychladnout.

V jedné míse vyšlehám bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.

V druhé míse rozšlehám mléko, žloutky, 50 g rozpuštěného másla, pokrájenou pažitku, dochutím pepřem, solí a rozšlehám. Přidám na kostky pokrájené rohlíky , anglickou slaninu s cibulkou a promíchám. Když se rohlíky nasáknou, trvá to jen krátce, zlehka vmíchám sníh z bílků.

 

Zapékací misku vymaži sádlem, na dno polkadu kuřecí maso, přidám nádivku na kterou pokladu pár plátků másla a šup do trouby.

 

Peču 30-40 min/ 190°C