Jdi na obsah Jdi na menu
 


HOVĚZÍ KRK A LA ZVĚŘINA

16. 3. 2021

 

Koření na zvěřinu si míchám sama z dostupných bylin které si usuším a co nevypěstuji, holt koupím.

Na záhonech roste : tymián, oregano, koriandr, rozmarýn

A co musím koupit : mletý jalovec, mleté nové koření, mletý černý pepř, bobkový list, paprika sladká, bobkový list, kurkuma 

img_20210316_072630.jpgimg_20210316_104048.jpg

600 - 800 g hovězího krku, 2 velké cibule, olej, 2 PL koření na zvěřinu (směs míchám sama), 1 velká mrkev, 1 velká petržel, kousek celeru, 2-3 škrobu či hladké mouky, půlku citronu, 2 PL brusinkové či rybízové marmelády, 1 zakysaná smetana, sůl

Omyté a osušené maso nakrájím na větší kousky.

V kastrolu ho promíchám s 2-3 PL oleje a kořením, nechám v chladu přes noc uležet.

Druhý den přidám k masu na malé kousky pokrájenou cibuli, kořenovou zeleninu, citron, marmeládu, promíchám, podliji horkou vodou, přikryji pokličkou. Vařím za občasného podlévání a míchání do změknutí. 

Zhruba po dvou a půl hodinách maso vyjmu, zeleninový základ rozmixuji, zahustím škrobem rozmíchaným v trošce studené vody, povařím. Přiliji smetanu, prohřeji, už nevařím. 

 

Příloha : houskový knedlík

 

Poznámka : kdo chce podlije červeným vínem.

 

.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář