Jdi na obsah Jdi na menu
 


PLZEŇSKÝ GULÁŠ

8. 2. 2021

img_20210207_115308.jpg

foto : moje malá porce 

600 g hovězího masa na guláš, 250 ml piva, olej a sádlo, 3 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 malé konzervy protlaku, 1 ČL kmínu, 1 PL gulášové papriky, majoránka dle chuti, sůl, pepř 

 

Maso rozkrájím na větší kousky. Počítám 4-5 ks na porci. Osolím, opepřím, promnu a ponechám chvilku odpočinout. 

Mezitím nahrubo nakrájím cibuli a osmahnu jí s kmínem na rozpáleném oleji se sádlem. 

Když cibule chytne tmavou barvu (ne spálenou), přihodím maso a osmahnu. 

Pak přidám papriku, protlak, pokrájený česnek, zaliji pivem, vývarem, přikryji pokličkou a dusím, až je maso hotové. Zhruba 2,5 až 3 hodiny. 

Zahustím škrobem nebo moukou rozkvedlanou v trošce studené vody. Dochutím pepřem a solí.

 

Příloha: houskový knedlík, těstoviny, pečivo.

Pivo : to od nás, Březňák.

 

~~~~~~~~~ 

hovězí guláš Plzeňský

Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g 

Energetická hodnota 991 kJ Bílkoviny 22 g Sacharidy 8 g Tuky 12 g Vláknina 1 g

zdroj : kalorické tabulky 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář