Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČEVABČIČI

30. 12. 2020

Čevabčiči je pokrm z mletého masa (nejčastěji se používá vepřové či jehněčí), které se okoření a vytvaruje do podoby šišek.

 

200 g hovězího mletého masa 

200 g skopového mletého masa ( lze nahradit vepřovým), olej, 

200 g krůtího mletého masa img_20211109_105724.jpg

1 cibule nadrobno nakrájenou

2 stroužky utřeného česneku

1-2 vece, 

1 ČL sladké mleté papriky

1/2 ČL sušené saturejky

1/2 ČL sušeného libečku 

1/2 ČL jedlé sody

trochu vody, 

1 ČL soli, pepř

 

Masa spolu s cibulí, česnekem, vajíčkem, jedlou sodou, kořením i bylinkami důkladně promíchám s trochou vody. Ta maso pěkně sváže. Takto vzniklou směs přikryji potravinářskou fólií a nechám odpočinout v lednici minimálně hodinku. Po odpočinutí lžící odděluji pokud možno stejné kousky a vytvaruji do tvaru válečků. Než začnu smažit, v rozpáleném oleji popráším je hladkou moukou, aby měly kůrčičku. Maso by mělo být uvnitř mírně růžové.

Čevabčiči se dá také grilovat nebo upéct v troubě.

Někdy každý kousek čevabčiči zabalím do plátku anglické slaniny. 

Příloha : hranolky, brambory, kyselá okurka, plnotučná hořčice, cibulka. 

 

~~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~~

Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g : 

Energetická hodnota 976 kJ Bílkoviny 10 g Sacharidy 17 g Tuky 15 g Vláknina 0,25 g, Cholesterol 22 mg

zdroj : kalorické tabulky 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář