Jdi na obsah Jdi na menu
 


HOUBOVÉ RAGŮ S KRŮTÍMI JÁTRY

26. 7. 2024

čerstvé houby nakrájené na plátky, nebo sušené houby, 2 PL másla + 1 PL oleje nebo 2 PL sádla 

2 cibule nakrájené nadrobno , 500 ml masového nebo zeleninového vývaru

500 g račat, 1 paprika , 1 PL kapie ve skle,c1 PL houbového koření , 5 snítek tymiánu, 2 snítky majoránky, 1 ČL libečku , sůl, pepř a cukr

 

Očištěné houby nakrájím. V kastrolu rozehřeji tuk. Houby orestuji, osolím, přidám koření, fb_img_17074061016837376.jpg  snížím teplotu a občas zamíchám. Čerstvé houby budou vyžadovat zhruba 20 minutek dokud se nevyvaří veškerá voda, kterou pustí.

Teď přišel čas přidat najemno pokrájenou cibuli a restovat zhruba 10 minut.

Na řadu přichází sušené houby které byly namočeny minimálně hodinku ve vodě. Vodu ve kterè byly namočené nevylévám, ale šup s ní do hrnce.

Teď přišel čas přidat najemno pokrájenou cibuli a restovat zhruba 10 minut.

Na řadu přichází sušené houby které byly namočeny minimálně hodinku ve vodě. Vodu ve kterè byly namočené nevylévám, ale šup s ní do hrnce.

Přidám nadrobno pokrájená rajčata, papriku, naloženou kapii, přiliji vývar a dochutím solí. Za občasného promíchání pod pokličkou dusím. Pokud je potřeba, přidám nakonec kousek másla. Jako třešnička na dortu už zbývají jen játra. Játra stačí opéct rychle na másle.

200 g jater,1 lžíce másla, sůl, mletý pepř Příloha : šťouchané brambory, bramborová kaše, bramborové placky, opečené brambory, rýže. 

„Houbové koření“ nekupuji. Je tam více soli než hub. Jen si rozmixuji sušené houby z lesa.

~~~~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~~~~

Tak, zbytek hub usušit a hurá znovu do lesa.