Jdi na obsah Jdi na menu
 


POLÉVKA Z RŮŽIČKOVÉ KAPUSTIČKY

29. 12. 2020

500 g růžičkové kapusty,  1 PL másla + 1 PL oleje, 1 cibule, 1 litr zeleninového vývaru, 1 ČL kmínu, 1 lžička sušené majoránky, 1/2 kelímku smetany 30%, sůl, pepř
 
Ze všeho nejdříve povařím 10 minut očištěnou kapustičku v osolenè vodě. Mezitím připravím kastrol s co nejstudenější vodou. Pokud nemám led, vypomůže s ochlazením na chvíli zmrazené maso. Nic se mu nestane. V takto studené vodě ihned po uvaření zchladím kapustičky. Zachová si svou barvu.
Na másle s olejem orestuji najemno nakrájenou cibulku a kmín. Přilijti vývar, dochutím majoránkou, solí a pepřem a přidám kapustičky. Vařím 8-10 minut, podle velikosti. Občas se mi stane že kapustičky hodně narostou. Část kapustiček vyndám stranou, později je přidám rozpůlené zpět do polévky. 
Ostatní rozmixuji tyčovým mixérem. Nakonec zjemním smetanou, přidám rozpůlené kapustičky, dosolím a opepřím.

 

~~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~~

1 porce obsahuje přibližně 170 kcal = 710 kj,. Tuků. 5 g, Bílkovin 6 g. Sacharidů. 26 g. 

Zdroj : Zdravá strava pro diabetiky/ B. Neoralová 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář