Jdi na obsah Jdi na menu
 


BRAMBOROVÝ KNEDLÍK

8. 1. 2021

 

1 kg vařených brambor, 24 PL (300 g) hrubé mouky, 7 PL (100 g) dětské krupičky, 1 PL bramborového škrobu, 1 vajíčko, 1 PL soli

 

20210108_183410-collage.jpgDen předem uvařím brambory ve slupce a ještě teplé oloupu. Druhý den vychladlé brambory nastrouhám střídavě na jemném a na hrubém struhadle. Přidám mouku, škrob, krupičku, vajíčko a osolím. Nezapomenout, vejce je důležité. Těsto krásně spojí.Vše smíchám. 

 

Z těsta tvořím knedlíky které vařím ve vroucí osolené vodě cca 20 minut. Po vhození klesnou na dno. Je zapotřebí vařečkou knedlíky "odlepit" a po dobu vaření je občas pootočím.

Než knedlíky "vylovím" jeden rozkrojím a zkontroluji zda je uvařen.

Babička po vylovení knedlíky na moment ponořila do mísy se studenou vodou. Jen pár vteřin. Potom je propíchám vidličkou, aby mohla pára uniknout. 

 

~~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~~

Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g :

Energetická hodnota 434 kJ Bílkoviny 1 g Sacharidy 22 g Tuky 0,7 g Vláknina 1 g

zdroj : kalorické tabulky 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář