Jdi na obsah Jdi na menu
 


BRAMBOROVÝ SALÁT

17. 12. 2021

 

Nabízím vám bramborový salát, jen s menší úpravou, jak se dělal, dělá a doufám že bude nadále dělat v naší rodině. Dříve se zelenina vařila každá zvlášť. Pro zrychlení používám už připravenou zeleninu do salátu ve skle. 

 

2 kg brambor typu "A" uvařené ve slupce den předem

6 vajíček uvařených natvrdo img_20210718_121434.jpg

1 velká sklenice zeleniny do salátu

1-2 PL plnotučné hořčice

200 ml majonézy

1 kyselejší jablko

1 PL cukru

1 cibule

sůl, pepř, 1 citron

 

Brambory oloupu a nakrájím na kostičky. Pro tento účel slouží strunový kráječ, báječná to pomůcka. Zrovna tak nakrájím oloupaná vajíčka. Nálev ze zeleniny sleji, nevylévat, a zeleninu přidám k bramborám. Zrovinka tak oloupané a nastrouhané jablko. Osolím, opepřím, přidám cukr a vše zlehka promíchám. Přidám plnotučnou hořčici, majonézu, promíchám a zvlhčím nálevem. Podle potřeby dochutím citronem. V chladu nechám odpočinout.

 

A teď už jen hromada řízků.

 

Pozn. Ne každý smí majonézu. Proto než jí přidám, trochu salátu odběru.

 

.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář