BRAMBOROVÝ SALÁT
Nabízím vám bramborový salát, jen s menší úpravou, jak se dělal, dělá a doufám že bude nadále dělat v naší rodině. Dříve se zelenina vařila každá zvlášť. Pro zrychlení používám už připravenou zeleninu do salátu ve skle.
2 kg brambor typu "A" uvařené ve slupce den předem
6 vajíček uvařených natvrdo
1 velká sklenice zeleniny do salátu
1-2 PL plnotučné hořčice
200 ml majonézy
1 kyselejší jablko
1 PL cukru
1 cibule
sůl, pepř, 1 citron
Brambory oloupu a nakrájím na kostičky. Pro tento účel slouží strunový kráječ, báječná to pomůcka. Zrovna tak nakrájím oloupaná vajíčka. Nálev ze zeleniny sleji, nevylévat, a zeleninu přidám k bramborám. Zrovinka tak oloupané a nastrouhané jablko. Osolím, opepřím, přidám cukr a vše zlehka promíchám. Přidám plnotučnou hořčici, majonézu, promíchám a zvlhčím nálevem. Podle potřeby dochutím citronem. V chladu nechám odpočinout.
A teď už jen hromada řízků.
Pozn. Ne každý smí majonézu. Proto než jí přidám, trochu salátu odběru.
.