Jdi na obsah Jdi na menu
 


KARLOVARSKÝ KNEDLÍK

3. 12. 2021

 

10 rohlíků 20211205_105059-collage.jpg

300 - 350 ml mléka  

70 g másla

3 vejce

1 hrst petrželky 

sůl 

 

 

 

 

Rohlíky nakrájím den předem na kostky a nechám je okorat.

V jedné míse z bílků a špetkou soli ušlehám sníh.

V mikrovlnce rozpustím máslo v hrníčku. 

V druhé míse rozšlehám žloutky s mlékem a rozpuštěným máslem, osolím.

Do takto připravené tekuté směsi namočím proschlé rohlíky a pomocí lžíce promíchám.

Ponechám pár minut nasáknout.

Teď příjde na řadu sníh z bílků který jemně vmíchám ke směsi. 

Přidám posekanou petržel a pokud je třeba dochutím solí.

Někdo rád muškátový oříšek, pepř, může být (nedávám).

Vytvaruji šišky a zabalím je do potravinové fólie, kterou v krajích zaváži. 

Fólii na několika místech propíchám a knedlíky dáme zhruba na 25 minut vařit. 

V půlce vaření je otočím.

 

Pozn.: pokud je těsto řídké, postačí přidat trochu hrubé miuky. 

~~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~ 

 

Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g :

Energetická hodnota 736 kJ Bílkoviny 7 g Sacharidy 30 g Tuky 1 g Vláknina 2 g

zdroj : kalorické tabulky  

 

.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář