KARLOVARSKÝ KNEDLÍK
10 rohlíků
300 - 350 ml mléka
70 g másla
3 vejce
1 hrst petrželky
sůl
Rohlíky nakrájím den předem na kostky a nechám je okorat.
V jedné míse z bílků a špetkou soli ušlehám sníh.
V mikrovlnce rozpustím máslo v hrníčku.
V druhé míse rozšlehám žloutky s mlékem a rozpuštěným máslem, osolím.
Do takto připravené tekuté směsi namočím proschlé rohlíky a pomocí lžíce promíchám.
Ponechám pár minut nasáknout.
Teď příjde na řadu sníh z bílků který jemně vmíchám ke směsi.
Přidám posekanou petržel a pokud je třeba dochutím solí.
Někdo rád muškátový oříšek, pepř, může být (nedávám).
Vytvaruji šišky a zabalím je do potravinové fólie, kterou v krajích zaváži.
Fólii na několika místech propíchám a knedlíky dáme zhruba na 25 minut vařit.
V půlce vaření je otočím.
Pozn.: pokud je těsto řídké, postačí přidat trochu hrubé miuky.
~~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~
Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g :
Energetická hodnota 736 kJ Bílkoviny 7 g Sacharidy 30 g Tuky 1 g Vláknina 2 g
zdroj : kalorické tabulky
.