BUCHTA ......
BUCHTA S KOKOSEM
1 hrnek hladká mouka 1 hrnek polohrubá mouka 1 prášek do perníku
100 g strouhaného kokosu 4 PL kakaa 4 PL cukr moučka, nebo i méně
3/4 hrnku oleje 1 hrnek mléka 2 ks vejce trošičku rumu
Všechny suroviny smíchám. Vznikne kašovité těsto.
Troubu předehřeji na 180 °C.
Těsto vliji na plech vyložený pečícím papírem a peči asi 20 minut.
Čokoládu na vaření nožem nakrouhám. Ihned po vyjmutí buchty z trouby jí posypu připravenou čokoládou.
Hotová buchta se může pochopitelně posypat čímkoliv, nebo po vychladnutí potřít marmeládou
~~~~~~~~~ . BUCHTA ~~~~~~~~~
BUCHTA BABETTA
250 g hladká mouka
200 g moučkový cukr
3-4 ks vejce
1 dcl voda, horká
1 dcl olej
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
citronová kůra z jednoho citronu
citronovou šťávu ze dvou až tří plodů, je to věc chuti
Z bílků ušlehat sníh.
V míse ušlehat žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem.
Postupně přilít po částech horkou vodu, olej a vsypat mouku s prdopečem. Nakonec vmíchat kůru a šťávu z citronů a zlehka vmíchat sníh.
Nalít do vymazané a vysypané pečící formy.
Zapnu troubu nastavenou na 220 °C. Peču 20 -30 min..
Po vychladnutí dokončím citronovou polevou (citronová šťáva a moučkový cukr).
Za našeho mládí se prodávala v alobalových miskách. Byla dobrá i do školy. Doma jí pekla babička a v zimě nahradila citrony pomerančemi. Tak nevím co bylo lepší.
~~~~~~~~~ BUCHTA ~~~~~~~~~~
BUCHTA S JABLKY - HRNKOVÁ
1 hrnek špaldové mouky, 1 hrnek hladké mouky, 2 ČL sody, špetka soli, 1/2 hrnku cukru, vanilkový cukr, skořice, rozinky, asi 6 jablek, 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku oleje, 1 vejce,
V míse smíchám všechny sypké suroviny. Přidám mléko, vejce, olej a promíchám. Těsto vyliji na plech vyložený pečícím papírem a rozetřu. Posypu nastrouhanými jablky, rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem.
Peču v předehřáté troubě na 180°C , asi 30-40 minut
~~~~~~~~~ BUCHTA~~~~~~~~~~