CLAFOUTIS
500 g třešní
2 lžíce třešňového likéru (může být griotka) rum
4 vejce
6 PL moučkového cukru
3/4 hrnku hladké mouky
1 hrnek mléka
1/4 hrnku smetany 33%
špetka soli
kousek másla na vymazání formy a cukru na vysypání formy
.
Začnu třešněmi. Nevypeckované trochu rozmačkám. Zaliji griotkou nebo rumem a nechám macerovat po dobu než připravím těsto. V míse smíchám mléko, smetanu, vejce a cukr.
Prošlehehám. Přisypu mouku a rozmixuji dohladka. Těsto má být tekuté.
Formu na pečení vymaži máslem a vysyptu cukrem krystal.
Na dno formy naskládám třešně. Hodně třešní.
Na třešně naliji těsto. Nechám ho roztéct po celé formě.
Peču na 180 °C kolem 30 - 40 minut.
Po upečení nechám zchladnout. Kdo chce, pocukruje. Bon apétit!
.