Jdi na obsah Jdi na menu
 


CLAFOUTIS

1. 2. 2023

500 g třešní

2 lžíce třešňového likéru (může být griotka) rum img_20230129_115321.jpg

4 vejce

6 PL moučkového cukru

3/4 hrnku hladké mouky

1 hrnek mléka

1/4 hrnku smetany 33% 

špetka soli

kousek másla na vymazání formy a cukru na vysypání formy 

img_20230129_082732.jpg.  

 

Začnu třešněmi. Nevypeckované trochu rozmačkám. Zaliji griotkou nebo rumem a nechám macerovat po dobu než připravím těsto.  V míse smíchám mléko, smetanu, vejce a cukr. 

Prošlehehám. Přisypu mouku a rozmixuji dohladka. Těsto má být tekuté. 

Formu na pečení vymaži máslem a vysyptu cukrem krystal. 

Na dno formy naskládám třešně. Hodně třešní. 

Na třešně naliji těsto. Nechám ho roztéct po celé formě.

 

Peču na 180 °C kolem 30 - 40 minut. 

Po upečení nechám zchladnout. Kdo chce, pocukruje. Bon apétit!

 

.