Jdi na obsah Jdi na menu
 


MAKOVEC "CHRUMKAVÝ"

23. 1. 2021

1 hrnek nemletého máku, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek špaldové mouky, 3/4 hrnku cukru, 

2 hrnky mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva

 

Nemletý mák vsypu do mléka alespoň na hodinu. 

Žloutky vyšlehám s cukrem do pěny. Postupně zašlehám olej, mouky společně s práškem do pečiva. Bílky s 1/2 ČL cukru vyšlehám do tuhého sněhu a spojím s makovou směsí. Žádné "hurá" míchání. Jen zlehka obracet vařečkou. 

Plech či formu na buchtu vyložím pečícím papírem. Peču v předehřáté troubě na 170° C přibližně 30-40 minut. 

Makovec není moc sladký. Kdo si může dovolit něco sladšího, sáhne po dobré marmeládě. Mám ráda borůvkovou.

A proč "chrumkavý" ? Stačí zakousnout a ...... 

20210123_102200-collage.jpg

foto : 1 kousek 50 g , přibližně 25 g Sacharidů

~~~~~~~~~~Hela.ry~~~~~~~~~~

Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g : 

Energetická hodnota 1 418 kJ Bílkoviny 10 g Sacharidy 49 g Tuky 11 g Vláknina 3 g

zdroj : kalorické tabulky 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář