Jdi na obsah Jdi na menu
 


BRATISLAVSKÁ VEPŘOVÁ PLEC

11. 11. 2021

img_20211110_105407.jpg

foto :  Bratislavská vepřová plec .  Glikémie 2 hod po jídle 8     ***

 

500 - 600 g vepřového plecka, 2 větší cibule, 2 PL oleje +plátek zhruba 1 cm másla.

2 PL rajského protlaku, 2 - 3 mrkve, 1 smetana na vaření, malá plechovka hrášku, škrob na zahuštění, 1 PL sladké papriky, sůl, pepř, nové koření, bobkový list.

 

Maso prošpikuji mrkví a špekem, osolím a opepřím. Orestuji ho ze všech stran dozlatova na rozpáleném oleji s máslem, vyndám na talíř a udržuji v teple.

 

Výpek vařečkou odškrábu, přihodím jemně nakrájenou cibuli a restuji so zlatova. 

Přidám rajský protlak, koření, vložím zpět maso, podliji trochou vody a dusím přiklopené pokličkou.

Po půl hodině dušení přihodím k masu drobně pokrájenou mrkev.

Udušené maso vyjmu a omáčku zahustím škrobem rozmíchaným ve smetaně. 

Do omáčky přidám zcezený hrášek, povařím 5 minut.

Podle chuti osolím, opepřím, kdo má rád kyselejší přidá citrónovou štávu.

 

Příloha : houskové knedlíky ( dia 2 ks) nebo brambory ( dia 150 - 180 g).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář