Jdi na obsah Jdi na menu
 


SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

12. 3. 2021

img_20210310_114152.jpg

foto : segedín 200 g + brambory 150 g. Glikémie 7,1 ***

 

300 g kysaného zelí, 600 g vepřového plecka, 1 smetana na vaření 12%, 1 cibule, 1PL másla. 1 PL oleje, 

1 ČL sladké papriky, 1 PL škrobu či hladké mouky, sůl, pepř

 

Maso nakrájím na kostky, cibuli nasekám nahrubo. Kysané zelí překrájím aby v guláši nebyly velké kousky a propáchnu ho. 

 

Cibuli osmahnu na oleji s máslem dozlatova, přidám osolené a opepřené maso, které nechám zatáhnout. Přisypu papriku, promíchám, podliji vývarem a maso nechám pozvolna dusit téměř doměkka. Během dušení maso podle potřeby ještě trochu podliji.  

 

Když je maso téměř hotové, přidám připravené kysané zelí a povařím asi 10 minut.

Guláš podle potřeby zahustím škrobem rozmíchaným v trošce studené vody, povařím. Na závěr dám smetanu a dochutím. 

 

Příloha : houskový knedlík, brambory

 

~~~~~ 

Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g  

Energetická hodnota 454 kJ Bílkoviny 14 g Sacharidy 6 g Tuky 3 g Vláknina 1 g

zdroj : kalorické tabulky 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář