VEPŘOVÁ KOTLETA PO SRBSKU
4 vepřové kotlety
1 cibule
2 PL rajčatového protlaku
2 různobarevné papriky
250 g sterilovaných kapií (1 menší zavařovací sklenice)
voda na podlití, olej, škrob nebo hladká mouka na zahuštění, sůl, mletý pepř
Hodinu před začátkem vaření všechny suroviny dám na kuchyňskou linku. To proto aby měly stejnou teplotu, tzv pokojovou.
Kotletám naříznu okraje, aby se při pečení nekroutily. Zlehka je naklepu, osolím a opepřím.
Nechám v pokojové teplotě odpočívat.
Mezitím pokrájím na klínky cibuli a na nudličky papriky.
Kotlety na oleji z obou stran opeču, vyjmu a uchovám v teple mezi dvěma talíři.
Ve výpeku opeču cibuli nakrájenou na klínky. Přihodím nakrájené papriky, kapie, zarestuji rajský protlak. Vložím zpět kotlety. Zaliji horkou vodou a dusím pod pokličkou cca 40 minut.
Během dušení kotlety občas zamíchám. Podle potřeby podlévám vodou. Hotové kotlety dám stranou a podle potřeby zahustím škrobem rozmíchaným v trošce studené vody. Dávám přednost kukuřičnému škrobu. Krátce povařím.
Příloha : rýže, brambory
.