Jdi na obsah Jdi na menu
 


VEPŘOVÁ PLEC PO SELSKU

30. 12. 2020

500 g vepřové plece , 1 velká cibule, 3-4 stroužky česneku, kmín, sůl, pepř, 1 PL sádla, 1-2 PL hladké mouky, vývar z vepřových kostí

Maso opláchnu a otřu do sucha. Osolím, opepřím, okmínuji, přidám rozetřeným česnek. Veškeré suroviny promnu.

V pekáčku rozpustím sádlo, přidám pokrájenou cibuli a na ni maso. Peču v troubě předehřáté na 200°C za občasného řelévání vypečenou šťávou. Dolévám vývarem.

Upečené maso vyjmu, šťávu nechám vysmahnout až na tuk. Zapráším hladkou moukou a osmahnu dozlatova. Zředím vývarem, rozmíchám a nechám povařit, až tuk vystoupí na povrch.

Příloha : bramborový knedlík, špenát nebo zelí.