VEPŘOVÉ LEDVINKY
.
Vnitřnosti ráda a ledvinky obzvláště.
Nejdůležitějším a nejvíce pracným krokem je očištění ledvinek od přebytečného tuku a blanek.
Všechny bílé tkáně pečlivě odstraňte, aby ledvinky chutnaly. S ostrým nožem to zabere jen pár minut. Očištěné a nakrájené ledvinky ještě dobře umyjte. Připravte si ledvinky s omáčkou a rýží nebo na grilu. Solte vždy až na závěr či těsně před podáváním!
6-8 vepřových ledvinek.
mléko na namočení
2 velké cibule
sádlo
slanina
kmín
sůl, pepř
masox
1 PL hladké mouky nebo škrobu
Ledvinky očistím, nakrájím a namočím do mléka alespoň na 1 hodinu. V hrnci na sádle orestuji slaninu a cibulku do zlatova. Ledvinky vyndám z mléka, propláchvu pod tekoucí studenou vodou, osuším a zarestuji. Pokud je potřeba mírně podliji vodou, přidám masox a podusím 30 minut. V hrníčku s trochou studené vody rozmíchám mouku (nebo škrob) a krátce povařím. Dochutím solí a pepřem.
~~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~~
Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota 606 kJ Bílkoviny 25 g Sacharidy 0 g Tuky 5 g
zdroj : kalorické tabulky
.