Jdi na obsah Jdi na menu
 


VEPŘOVÉ LEDVINKY

30. 12. 2020

img_20201204_113701.jpg.                       20201204_115502-collage.jpg

Vnitřnosti ráda a ledvinky obzvláště.

Nejdůležitějším a nejvíce pracným krokem je očištění ledvinek od přebytečného tuku a blanek. 

Všechny bílé tkáně pečlivě odstraňte, aby ledvinky chutnaly. S ostrým nožem to zabere jen pár minut. Očištěné a nakrájené ledvinky ještě dobře umyjte. Připravte si ledvinky s omáčkou a rýží nebo na grilu. Solte vždy až na závěr či těsně před podáváním!

 

6-8 vepřových ledvinek. 

mléko na namočení

2 velké cibule

sádlo

slanina

kmín

sůl, pepř

masox

1 PL hladké mouky nebo škrobu 

 

Ledvinky očistím, nakrájím a namočím do mléka alespoň na 1 hodinu. V hrnci na sádle orestuji slaninu a cibulku do zlatova. Ledvinky vyndám z mléka, propláchvu pod tekoucí studenou vodou, osuším a zarestuji. Pokud je potřeba mírně podliji vodou, přidám masox a podusím 30 minut. V hrníčku s trochou studené vody rozmíchám mouku (nebo škrob) a krátce povařím. Dochutím solí a pepřem.

 

~~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~~    

Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g  

Energetická hodnota 606 kJ Bílkoviny 25 g Sacharidy 0 g Tuky 5 g

zdroj : kalorické tabulky 

 

.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář