Jdi na obsah Jdi na menu
 


VEPŘOVÉ OVAROVÉ KOLÍNKO

20. 1. 2021

Ovarové koleno je klasika, která neomrzí. 

1 vepřové vykoštěné přední koleno, sůl, 1 cibule, 2 stroužky česneku, kousek mrkve a celeru, 1 bobkový list, 8 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 ČL kmínu, sůl

 

Koleno omyji a dám i s kořením do vroucí vody. Vařím do změknutí přibližně hodinku a půl. Dále nepeču, nemarinuju. 

Na nic a nikoho nečekám. Jako příloha jednoznačně vítězí chléb s hořčicí ........ i když nepiji, troška pivečka neuškodí.

A proč zrovna přední koleno ? Je menší, zhruba 500-600 g.

Pokud se s někým nerozdělím sním ho na 3x. 

Vývar z kolene použiji na polévku.

 

img_20210120_145304.jpg.   img_20210120_163322.jpg

Foto : porcička po uvaření. Kolínko 110 g + kváskový chléb 50 g

 

~~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~~ 

Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g  

Energetická hodnota 1 276 kJ Bílkoviny 17 g Sacharidy 0,5 g Tuky 26 g

zdroj : kalorické tabulky 

 

.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář