VEPŘOVÉ OVAROVÉ KOLÍNKO
Ovarové koleno je klasika, která neomrzí.
1 vepřové vykoštěné přední koleno, sůl, 1 cibule, 2 stroužky česneku, kousek mrkve a celeru, 1 bobkový list, 8 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 ČL kmínu, sůl
Koleno omyji a dám i s kořením do vroucí vody. Vařím do změknutí přibližně hodinku a půl. Dále nepeču, nemarinuju.
Na nic a nikoho nečekám. Jako příloha jednoznačně vítězí chléb s hořčicí ........ i když nepiji, troška pivečka neuškodí.
A proč zrovna přední koleno ? Je menší, zhruba 500-600 g.
Pokud se s někým nerozdělím sním ho na 3x.
Vývar z kolene použiji na polévku.
.
Foto : porcička po uvaření. Kolínko 110 g + kváskový chléb 50 g
~~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~~
Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota 1 276 kJ Bílkoviny 17 g Sacharidy 0,5 g Tuky 26 g
zdroj : kalorické tabulky
.