Jdi na obsah Jdi na menu
 


VEPŘOVÉ SRDÍČKO

3. 11. 2023

Vepřové srdce je libové maso a neobsahuje skoro žádný tuk. 

Jeho příprava je zdlouhavá. Řádné očištění chvíli trvá. Výsledek však mile překvapí.

 

img_20231103_052841.jpgimg_20231103_061810.jpg 

 

VEPŘOVÉ SRDCE NA HOUBÁCH SE SMETANOU

2 - 3 porce

1 vepřové srdíčko, 2 hrsti lesních hub nebo žampiónů, 1 PL másla, 1 PL oleje, 1 střední cibule, 

0,5 zarovnané ČL sušeného libečku, 0,5 ČL houbového koření, masový vývat nebo vodu, 1/4 kelímku smetany na vaření (kdo může, dá 33% smetanu či zakysanou smetanu), škrob / hladkou mouku, sůl, pepř

 

Srdce jsem rozkrojila na půlky, očistila a vařila dvě hodiny společně s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a solí do měkka. Tak mám potřebný vývar na omáčku i polévku.

 

Na oleji s máslem zpěním nakrájenou cibuli.

Srdíčka nakrájím na plátky/ nudličky, osolím, opeřím, přidám k cibuli a zprudka opeču. 

Houby očistím, nakrájím na plátky a přidám k osmahnutému masu. 

Přihodím koření, podle potřeby podliji vývarem a vše dusím pod pokličkou doměkka. 

Zahustím škrobem / moukou, rozmíchaným v trošce studené vody. 

Povařím 5 minut škrob / 10 minut mouka.

~~~~~~~~~~Hela.ry~~~~~~~~~