Jdi na obsah Jdi na menu
 


VEPŘOVÝ JAZYK vařený

5. 1. 2021

Jazyk má jemnou konzistenci a zajímavou chuť, bylo by škoda, nedát mu nikdy šanci.

img_20210106_120125.jpg.   img_20210104_101332.jpg

2 vepřové jazyky, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl

 

Očištěné jazyky uvařím v mírně osolené vodě s cibulí, zeleninou a kořením.

Po 2,5 hodinách varu jazyky vložím do studené vody. Po krátkém ochlazení je sloupnu a nakrájím na plátky.

Vzniklý vývar použiji na omáčku. Vhodná je křenová, koprová, rajčatová. Viz. : vývary-omáčky

 

Příloha : brambory, bramborová kaše

 

~~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~~   

Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g  

Energetická hodnota 782 kJ Bílkoviny 16 g Sacharidy 0 g Tuky 13 g

zdroj : kalorické tabulky 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář