VEPŘOVÝ JAZYK vařený
Jazyk má jemnou konzistenci a zajímavou chuť, bylo by škoda, nedát mu nikdy šanci.
.
2 vepřové jazyky, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl
Očištěné jazyky uvařím v mírně osolené vodě s cibulí, zeleninou a kořením.
Po 2,5 hodinách varu jazyky vložím do studené vody. Po krátkém ochlazení je sloupnu a nakrájím na plátky.
Vzniklý vývar použiji na omáčku. Vhodná je křenová, koprová, rajčatová. Viz. : vývary-omáčky
Příloha : brambory, bramborová kaše
~~~~~~~~~~~ Hela.ry ~~~~~~~~~~~
Přibližné nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota 782 kJ Bílkoviny 16 g Sacharidy 0 g Tuky 13 g
zdroj : kalorické tabulky